1 april 2018
12:30

Nykvarns SK P 05

Referat: BK Sport P 05 Gul - Nykvarns SK P 05

Dags för första matchen i DM och för motståndet stod Nykvarn. Det var 12 laddade killar som anslöt på Ekängen 11.30 för säsongens första tävlingsmatch.

I första halvlek tar vi tag i taktpinnen direkt och är det lag som skapar flest chanser och har mer spel förlagt på motståndarens planhalva. Nykvarn är dock ett bra lag som försvarar sig bra och ger oss lite tid med boll. Vi har några riktigt bra chanser att göra mål men får inte riktigt till det det i de avgörande lägena. Försvarsmässigt gör vi det bra och ger inte Nykvarn chansen att skapa några hetare lägen. Första halvek går klart på poäng i BK:s favör men då vi inte riktigt förvaltar våra chanser så slutar halvleken mållös.

I andra halvek jämnar spelet ut sig och vi tappar lite i vårt pressspel vilket ger Nykvarn mer utrymme för att få igång sitt passningsspel. Inget av lagen skapar några hetare chanser och efter två halvlekar så är ställningen fortfarande 0-0.

I tredje halvlek är det fullt ös framåt och vi skapar ett gäng farliga chanser men deras målvakt gör några riktigt svettiga räddningar och håller dem kvar i matchen. I några av lägena så är vi lite för heta och istället för att placera in bollen så försöker vi gå på kraft. Till slut får vi dock in ett ledningsmål vilket kändes mycket välförtjänt med tanke på alla målchanser och på vilken planhalva spelet var fördelat. Efter målet går vi ner lite i tempo och spelet jämnar ut sig igen utan att det skapas några riktigt heta lägen från Nykvarns sida. Som så många gånger förr så får de dock väldigt frustrerande in en boll med 30 sekunder kvar på matchen vilket kändes allt annat än rättvist. Får dock säga att effektiviteten var hög från deras sida då de möjligen hade en målchans utöver denna. Men för att vinna matcher så gäller det att sätta sina chanser och med de chanser vi hade idag så borde vi ha vunnit med 3-4 bollar sett med BK ögon... Man vinner dock inga matcher bara på att skapa chanser om man inte får in bollen i mål, alternativet att vi inte hade skapat chanser hade dock varit värre så det ser ändå bra ut då vi har väldigt lite matcher i kroppen. Av det vi såg idag och i det fåtal tidigare matcher vi haft så ser vi fram emot en riktigt bra säsong.

Vi gör mycket bra idag men det vi kan förbättra till kommande matcher är att våga lite mer i man mot man på offensiv planhalva, inte ha så bråttom med bollen, kliva på rejält med kropp och knopp i försvarsspelet och inte jobba så mycket med viftande ben vilket var fallet vid de chanser som skapades av Nykvarn.

Nu tränar vi som vanligt i veckan och så nya matcher till helgen. Vi inväntar fortfarande svar från IFK Nyköping angående den match som enligt plan ligger nästa helg. Vi får se hur det blir med den, det man kan konstatera är att det är svårt att planera in andra matcher vid så sena svar som bara några dagar innan planerat matchdatum som ligger nu till helgen.

Vid matchslut så påtalades att det det nog borde vara straffläggning vid oavgjort resultat i gruppspelet men det var inget som domaren eller så många andra heller hade nån koll på. Vid inläsning av föreskrifterna för DM så står följande att läsa:

"Om gruppspelsmatch slutar oavgjort skall straffsparkstävling genomföras enligt regelboken. Anledningen till detta är att lottning inte skall avgöra placerning i gruppen"

Nu kanske inte detta har så stor roll men omutifallatt....så får vi väl mötas halvvägs nånstans i Strängnäs och ta straffarna där:o)

Vi tackar Nykvarn för en bra och tät match, Tack till publiken som var där och stöttade och hjälpte till med iordningställande av planen. Tack till Anna som fixade fikabordet och Anders som höll ordning på publiken. Sist men inte minst tack till er grabbar som var de som gjorde jobbet på planen idag. Vi ser fram emot kommande matcher med BK05 under året!